Pozitivní je, že se jedná o velmi levnou záležitost a zároveň uděláte tak maximum pro své zdraví v přísunu vitamínů, důležitých látek, stopových prvků apod. Dnes je nabídka sortimentu velmi pestrá a lze si vybírat z celé řady různých semínek, která jsou vhodná na pěstování. Klíčky si tak vypěstujete kdekoli a kdykoli.
Pozitivní je, že dokonce v podobě domácího vypěstování máte klíčky v té nejvyšší bio kvalitě. Klíčky v sobě ukrývají dokonce vyšší množství vitamínů a potřebných látek, než lze najít u některých druhů zeleniny. Výhodou je, že se můžete domácímu klíčení věnovat po celý rok a tím tak dodávat tělu potřebné látky a vitamíny.
Konzumace a uplatnění
Klíčky lze konzumovat v syrovém stavu, kdy se tak jedná o nejlepší variantu. V syrovém stavu je zachováno nejvyšší množství důležitých látek a vitamínů. Můžete si klíčky dát na chleba, do tvarohu, do pomazánky, do jogurtu, do smoothie apod. Samozřejmě lze klíčky použít i v rámci teplé kuchyně, kdy však prostřednictvím tepelné úpravy již ztrácejí část důležitých látek. Lepší volbou tak bude, pokud si klíčky v čerstvém stavu nasypete na hotovou polévku, posypete jimi těstoviny, rizoto, upečené kuře apod.
Snadné a rychlé domácí klíčení
V rámci procesu urychlení pomůže kvalitní miska na klíčení. V nabídce sortimentu kromě potřebných klíčků nechybí ani miska na klíčení, která vám prokáže znamenitou službu. Je zárukou eliminace vzniku plísně. Pokud pořídíte speciální nebolit tzv. biomisku, máte prakticky klíčení bez starostí. Tato varianta dokonce umožňuje i klíčení hned z několika druhů semínek, ale také je reálné postupné klíčení, kdy tak lze mít stále dostatečný přísun čerstvých klíčků.
Důležité je však mít na paměti zásadní věc. Přestože se jedná doslova o vitamínovou bombu, nicméně pozor na denní dávku. Optimální je zhruba jedna hrst dlaně v rámci denní dávky. Neměla by být překročena. Nadměrná konzumace může mít naopak negativní vliv.